SolidWorks & Solidcam 2018

Yazar: Ali Naci Biçakci

Kitap Özeti:

Günümüz üretim koşullarında hayatımızın ayrılmaz bir parçası hâline gelen bilgisayar ve bilgisayar teknolojileri, üretim süreçlerinin de vazgeçilmez unsurları arasında yer almaktadır. Bundan 5 ya da 10 yıl öncesine kadar böyle bir gereksinim bulunmazken, günümüzde mesleki alanlara özel geliştirilen ek programların (Add-Ins) kullanımı, herkesin sahip olması gereken temel bir yetkinlik hâline gelmiştir.

Bu gerçekler ışığında hazırlanan kitabın SolidWorks bölümü, sahip olduğu bilgi ve uygulamalarla sizi başlangıç seviyesinden ileri seviyeye taşıyacak; SolidCAM bölümü sayesinde ise tasarladığınız ürünlerin üretim süreçlerini baştan sona gerçekleştirebileceksiniz. Ayrıca uzun zamandır ihtiyaç duyulan 3DQuickPress bölümü ile sac açınımı, zımba tasarımı, şerit yerleşimi ve kalıp seti oluşturma işlemlerini; 3DQuickMold bölümü ile de kalıbın erkek ve dişi parçalarını, maçalarını, kalıp setlerini, yolluk sistemlerini ve iticilerini kolaylıkla tasarlayabileceksiniz.

Kitapta Yer Alan Konular:

• SolidWorks, SolidCAM, 3DQuickPress ve 3DQuickMold’a ait tüm araç çubuklarının tanımları
• Her konunun anlatımını destekleyen görseller ve şekiller
• Operasyonları uygulama örnekleri üzerinden öğrenme imkânı
• SolidWorks’te tüm komutların şekillerle anlatımı ve bölüm sonlarında uygulama alıştırmaları
• Part, Assembly ve Drawing modülleri ile tasarım çalışmaları
• Mold (plastik enjeksiyon) kalıp işlemleri ve daha fazlası
• SolidCAM’de tüm operasyonların uygulamalar üzerinden anlatımı
• 2 eksen ve C eksen tornalama işlemleri
• 2½ ve 3 eksen frezeleme uygulamaları
• ToolBox döngüleri
• iMachining ile HSR, HSM ve HSS frezeleme işlemleri
• 3DQuickPress ile Türkiye’de ilk ve tek sac metal kalıp tasarım eğitimi
• Sac açınımı ve şerit yerleşim işlemleri
• Zımba tasarımı ve kalıp seti oluşturma
• 3DQuickMold ile plastik parçaların erkek ve dişi kalıp yüzeylerini oluşturma
• Yolluk ve itici sistemlerinin yerleşimi
• Soğutma kanalları açma işlemleri
• Sabit, esnek ve yan maça oluşturma uygulamaları ile kalıp çalışma animasyonları

Kitap Detayları:

1. Kitap adı

2. Kitap yazarı

Ali Naci Biçakci
  3. ISBN

9786059118927
  4. Yayıncı

Kodlab Yayin Dagitim
  5. Yayın tarihi

01.01.2018